>Anchovies with salsa / Anchois à la salsa

>


Anchovies with salsa / Les anchois à la salsa

anchovies and a bream / anchois et une dorade

Fresh anchovies / anchois frais
breadcrumbs / chapelure
salt, pepper / sel, poivre
olive oil / huile d’olive

Fillet the anchovies and coat with seasoned breadcrumbs. Fry in olive oil until slightly brown – a minute or two each side.

Filetez les anchois et enrobez-les de chapelure assaisonée. Poelez-les dans l’huile d’olive jusqu’à ce qu’ils soient dorés – une ou deux minutes chaque côté.

Salsa

1 large tomato / grosse tomate
1 small sweet onion / oignon doux
1 clove of garlic / gousse d’ail
1 teaspoon capers / petite cuillerée câpres
salt, pepper / sel, poivre
dash of vinegar / un peu de vinaigre
olive oil / huile d’olive

Finely chop and mix all ingredients.

Coupez en petits morceaux et melangez tous les ingrédients.

Serve the anchovies with the salsa and some slices of lemon.

Servez les anchois avec la salsa et des morceaux de citron.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s