>Artichokes in white wine / Artichauts au vin blanc

>

artichookes 3_1

For 4 people (as an entrée) / pour 4 personnes

4 artichokes / artichauts

1 glass white wine / verre de vin blanc

olive oil / huile d’olive

4 cloves garlic, peeled / gousse d’ail, épluchées

rosemary, salt, pepper / romarin, sel, poivre

1 lemon / citron

Remove the outer leaves, stalks and choke from the artichokes. Rub all the cut surfaces with lemon. / Enlever les feuilles extérieure, les tiges et les épines au centre d’artichauts. Couvrir toutes les surfaces coupées de jus de citron.

Cook for about 45 minutes (depending on the size and age of the artichokes) in a little olive oil, the white wine, garlic cloves, rosemary, salt and pepper. Serve hot or cold with crusty bread to soak up the juices.

Cuire pour 45 minutes (selon la taille et l’age des artichauts) avec un peu de l’huile d’olive, le vin blanc, les gousses d’ail, le romarin, sel et poivre. Servir chaud ou frais avec du pain pour absorber le jus.

artichokes_1_1 artichokes 2_1_1_1
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s