>Squid stuffed with onions and capers / Encornets farcis aux oignons et câpres

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For 4 / pour 4 personnes

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12 small squid / petits encornets

100 gm breadcrumbs / chapelure

1 sweet onion, minced / oignon doux, haché

2 cloves garlic, finely chopped / gousses d’ail, hachées

1 tablespoon capers, chopped / cuiellerée câpres, hachés

a bunch of parsley, chopped / bouquet de persil, haché

1 egg / oeuf

zest of a lemon / écorce d’un citron

salt, pepper / sel, poivre

For the tomato sauce / Pour la sauce aux tomates

300 gm tomatoes, peeled and chopped / tomates, épluchées et hachées

1 onion, chopped / oignon, haché

1 glass white wine / verre de vin blanc

2 bay leaves / feuilles de laurier sauce

salt, pepper, olive oil / sel, poivre, huile d’olive

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Clean the squid.  Chop and fry the tentacles.  /  Nettoyer les encornets.  Couper en morceaux et poêler les tentacules.

Mix the other ingredients and use to stuff the squid.  /  Melanger les autres ingrédients et faire farcir les encornets.

Close with a cocktail stick.  /  Fermer les avec un cure-dents.

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Make the tomato sauce.  Faire cuire la sauce au tomates.

Put the squid in a casserole and add the tomato sauce.  Simmer for about 40 minutes.  /  Mettre les encornets dans une casserole et ajouter la sauce aux tomates.  Mijoter pour 40 minutes.

Serve with rice and garnished with parsley. /  Servir accompagné du riz et garni du persil.

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