>Spicy pumpkin soup / Soupe de courge aux épices

>

IMGP5724

For six / pour six personnes

2 onions, sliced / oignons, coupés en tranches

1.5 kilo pumpkin, chopped in large pieces / courge, coupée en gros morceaux

3 cloves garlic, chopped / gousses d’ail, hâchées

2 teaspoon ground coriander / càc de coriandre moulu

1 teaspoon ground cumin / càc de cumin moulu

1/2 teaspoon ground nutmeg / càc de muscade moulue

olive oil, salt, pepper / huile d’olive, sel, poivre

About 75 cl water or stock to cover / vers 75 cl d’eau ou bouillon à couvrir

To garnish: cream, parsley and garlic / Pour garnir: crème fraiche et persillade

Sauté the onion in a little olive oil until soft and transparent. / Faire revenir l’oignon dans l’huile d’olive jusqu’à ce qu’ils soient doux et transparents.

Add the garlic and spices and sauté for a minute. / Ajouter l’ail et les épices et sauter pour une minute.

Add the pieces of pumpkin, stir and cover with water or stock. Add salt and pepper. / Ajouter les morceaux de courge, mélanger avec les épices et couvrir de l’eau ou du bouillon.

Simmer for half an hour and liquidise. Mijoter pour une demie heure et mélanger dans un mixeur.

Serve with a swirl of cream and chopped parsley (and chopped garlic if you wish). / Servir garnie de crème fraiche et de persillade.

IMGP5726

Advertisements

One response to “>Spicy pumpkin soup / Soupe de courge aux épices

  1. >This looks great. I am going to make it.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s