>Sardines with grilled red pepper / Sardines et poivron rouge grillé

>

 

IMGP7652

Serves 2 as an entrée or light lunch / pour 2 personnes comme entrée ou déjeuner léger

6 sardines

1 red pepper / poivron rouge

chopped garlic, lemon and green salad leaves to garnish / ail haché, citron et des feuilles de salade verte pour la garniture

flour for coating sardines, salt and pepper / farine de blé pour l’enrobage des sardines, sel, poivre

olive oil

Cut the red pepper into strips about 1 cm wide, brush with olive oil and grill. / Couper le poivron rouge en bandes de 1 cm, badigeoner-les d’huile d’olive et les faire griller.

Gut the sardines and remove the heads, backbones and larger bones.  / Vider les sardines et enlever les têtes et les grandes arêtes. 

IMGP7643 

Coat the fish with flour with a little salt and pepper added. / Enrober les sardines de la farine en ajoutant un peu de sel et de poivre.  Fry the sardines in a little olive oil.  /  Faire frire les sardines à l’huile d’olive.

IMGP7646

Serve the sardines and red pepper garnished with a slice of lemon and some green leaves. / Servir les sardines et le poivron rouge garnis d’une tranche de citron et de la salade verte.

IMGP7650

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s